Introducere: Fructul avocado, numit "para crocodilului" sau "para de unt", originar din America Centrala, este considerat unul dintre cele mai sanatoase fructe din lume, datorita continutului ridicat in vitamina K, fibra, potasiu, acid folic, vitamina B6.
Am invatat sa fac aceasta salata aici in Houston. Face parte din bucataria mexicana, numita cel mai adeasea "guacamole" si este folosita ca si garnitura la "fahitas", un gratar de carne de vita, pasare si legume. Cum mie imi place sa experimentez gusturi si placeri noi, iata reteta mea de salata de avocado, "guacamole", adaptata dupa gustul meu, care face deliciul sotului meu. O puteti folosi cel mai bine ca si garnitura la un gratar de vita sau pasare dar poate fi combinata cu orice alt preparat din carne.
Ingrediente:
• doua avocado mari (bine coapte dar nu prea moi)
• o rosie (cam de aceeasi marime ca si avocado)
• o ceapa (de marime mijlocie)
• un ardei usturat , dupa gust
• un catel mic de usturoi
• o legatura de patrunjel
• zeama de la o lamaie
• trei linguri de ulei de masline
• sare, piper
• un praf de chimen
Mod de preparare:
1. Se taie avocado, rosia, ceapa, in cubulete de aceeasi marime.
2. Se taie marunt ardeiul usturat, catelul de usturoi, patrunjelul.
Am invatat sa fac aceasta salata aici in Houston. Face parte din bucataria mexicana, numita cel mai adeasea "guacamole" si este folosita ca si garnitura la "fahitas", un gratar de carne de vita, pasare si legume. Cum mie imi place sa experimentez gusturi si placeri noi, iata reteta mea de salata de avocado, "guacamole", adaptata dupa gustul meu, care face deliciul sotului meu. O puteti folosi cel mai bine ca si garnitura la un gratar de vita sau pasare dar poate fi combinata cu orice alt preparat din carne.
Ingrediente:
• doua avocado mari (bine coapte dar nu prea moi)
• o rosie (cam de aceeasi marime ca si avocado)
• o ceapa (de marime mijlocie)
• un ardei usturat , dupa gust
• un catel mic de usturoi
• o legatura de patrunjel
• zeama de la o lamaie
• trei linguri de ulei de masline
• sare, piper
• un praf de chimen
Mod de preparare:
1. Se taie avocado, rosia, ceapa, in cubulete de aceeasi marime.
2. Se taie marunt ardeiul usturat, catelul de usturoi, patrunjelul.
3. Se pun componentele intr-un bol larg, peste care se adauga zeama de lamaie, uleiul, sarea, piperul, chimenul pulbere.
4. Se amesteca si gata! Pofta buna!
Timp de preparare: 10 minute
Sfat: Poti aduga condimentele in etape, gustand in asa fel sa fie exact pe gustul tau!
No comments:
Post a Comment