Tuesday, February 22, 2011

Ostropel de pui

Introducere: Imi place usturoiul muuuult de tot. Uneori simt nevoia sa-l manainc crud. Sotul meu, americanul, indura cu stoicism sarutul inainte de culcare dupa o cina la care am mancat un preparat care contine usturoi. Mancarica aceasta este simpla si usoara si o recomand fie vara, fie iarna.

• 2 bucati de piept de pui sau pieptul si copanele de la un pui
• o ceapa mare
• o cutie de rosii in bulion
• o capatana de usturoi
• o lingura de ulei
• trei linguri de faina
• patrunjel
• cimbru, boia, sare, piper dupa gust
Mod de preparare:
1. Se taie carnea in bucati potrivite, se usuca cu un servetel de hartie. Se condimenteaza cu sare, piper, boia, cimbru, se pudreaza cu faina.

2. Se incinge uleiul si se prajeste carnea pe ambele parti, 3-4 minute pe fiecare parte.
3. Se adauga ceapa taiata solzisori, se caleste impreuna cu carnea
4. Se adauga rosiile si se fierb pentru 20 de minute la foc mic
5. Se piseaza usturoiul si se adauga in mancare, se potriveste cu sare si piper
6. Se mai da in cateva clocote, se presara cu patrunjel verde si gata! Pofta buna!
Timp de preparare: 1 ora
Sfat: Se poate servi alaturi de mamaliguta sau orez.

No comments:

Post a Comment